Het is weer wennen dat vroege opstaan na zes weken schoolvakantie. Na een periode van niks te hoeven, geen druk, geen verwachtingen waar aan voldaan hoefden te worden, gaat vandaag de mallemolen van het dagelijkse leven weer beginnen.

Er wordt om de keukentafel gedrenteld en veel gezucht en gefrunnikt aan kleren. Stemmen schieten alle kanten op en het lachen kan zo omslaan in huilen. Een laatste ferme klap op de broodtrommel, zo die is dicht en dan is het echt tijd om te gaan.

Ieder kind ervaart de zomervakantie weer op zijn eigen manier. Het ene kind moet echt afkicken van school en wennen aan de verdwenen regelmaat en het andere kind kan niet wachten om zelf de dagindeling te bepalen en allemaal leuke dingen te gaan doen. Al die verschillen maken kinderen zo uniek en leuk.

Nu de school weer begonnen is en de (hernieuwde) kennismaking met de klasgenoten achter is de rug is, begint de sociale stoelendans weer; hoor ik erbij, doe ik het goed, wie zijn mijn vrienden, zullen mijn ouders tevreden zijn over mijn schoolprestaties dit jaar, etc.

Emoties schieten alle kanten op
Natuurlijk zijn er kinderen bij waarbij alles soepel verloopt, maar er zitten ook kinderen tussen die het begin van schooljaar voelen als het aanbreken van de periode van weer op de tenen moeten lopen. De kans dat het kind dit gevoel uitspreekt, is klein, de kans op wisselende stemmingen des te groter. Denk hierbij aan heel druk zijn, hard lachen en dan opeens heel boos zijn, veel huilen en onrustig zijn. Hoe fijn is het dan om je eigen kind te helpen orde in de chaos van emoties te scheppen. En mocht je er zelf niet uitkomen, dan biedt een kindercoach uitkomst.

Een kindercoach kan het verschil maken
Om mij heen merk ik dat er een bijna een soort taboe ligt op het inschakelen van een kindercoach. Maar een kindercoach is geen dokter, plakt geen label op je kind en kan het kind vaak wel net dat nodige duwtje in de rug geven.

Uiteraard is iedere kindercoach weer anders en het is belangrijk om de kindercoach te kiezen die bij jouw kind past. En let op, er zijn ouders die kiezen voor de kindercoach waar zij een klik meehebben en dat is natuurlijk heel belangrijk, maar zelf vind ik het allerbelangrijkst dat het kind een goed, vertrouwd gevoel heeft mij bij als kindercoach.

Benieuwd of ik jouw kind kan helpen? Stuur vrijblijvend een email of bel, ik sta je graag te woord.

Astrid